Gasztronómiai kvíz

1. A füstölésnek három fajtája van.

Hideg, meleg és sütve füstölésről beszélhetünk.

Jó válasz

Rossz válasz

2. A mandulában kétszer annyi kalcium van, mint a tejben.

100 g mandula 240 mg kalciumot tartalmaz, 100 g tej pedig nagyjából 120 mg-ot. A tejből azonban könnyebben fel tud szívódni a szervezetünkben.

Jó válasz

Rossz válasz

3. A barna rizs, fényezett rizs és az opál rizs felirat nem a rizs fajtájára, hanem feldolgozási módjára utalnak.

Párhuzam vonható a teljes kiőrlésű és finom búzaliszttel.

Jó válasz

Rossz válasz

4. A muskátdió a szerecsendió másik elnevezése.

Jó válasz

Rossz válasz

5. A mángold egy édes-savanykás gyümölcs, amiből leginkább kompótot lehet készíteni.

A mángold egy zöldség, hasonló a spenóthoz.

Jó válasz

Rossz válasz

6. Blansírozás egy előfőzési technika, ahol a zöldségek roppanósak maradnak és vitamintartalmuk is magasabb.

Jó válasz

Rossz válasz

7. Mandolinnak hívják azt a tollat, amivel a sütemények tetejét lehet megkenni.

A mandolin egy gyalu.

Jó válasz

Rossz válasz

8. Befőzés során a gyümölcs víztartalma 80%-ról 20%-ra csökken.

Az aszalás során történik mindez.

Jó válasz

Rossz válasz

Az Ön által elért eredmény: 

8/