MKE Vándorgyűlés 2019

Kulturális programok

Gloriosa

Vox Mirabilis Kamarakórus koncertje
Helyszín: Ciszterci templom
Székesfehérvár, Szent János köz 1.
Időpont: 2019. július 2. (kedd), 19.00 óra
Ciszterci Templom Székesfehérvár

Vox Mirabilis Kamarakórus

A kórus azzal a céllal jött létre, hogy bekapcsolódjon a város zenei életébe mind világi, mind egyházi téren. A katolikus szertartások állandó résztvevői és szívesen énekelnek a testvéregyházak meghívására is ünnepi alkalmakon. Évente több alkalommal énekelnek püspöki miséken, rádióközvetítéseken, egyházi és világi programok megnyitóin.
A kórus számtalan koncertet, kórustalálkozót és szakmai programot is szervez, emellett hosszú évek óta önálló hangversenybérletük is van. Miklósa Erika Kossuth-díjas operaénekessel rendszeresen koncerteznek. Az elmúlt években külföldi meghívásoknak tettek eleget, nemzetközi hírű kórusokkal, művészekkel, karmesterekkel koncerteztek együtt, nemzetközi fesztiválokon léptek fel. Több éve Bécsben karácsonyi koncertturnén énekelnek. Rendszeres meghívottjai a Magyar Állami Operaház Diótörő Fesztiváljának, minden évben önálló koncertet adnak a Mátyás Templomban is.
A Vox Mirabilis Kamarakórus egy olyan közösség, ahol együtt valósul meg a művészeti és a lelki élmény, így a kórustagoknak és a kórusvezetőnek szoros közösségi kapcsolata van egymással. Legmagasabb zenei minősítésük: ARS MAGNA diploma. A kórus karnagya Zemlényi Katica, aki Csengőszó és Fricsay Richárd Zenei Díjban részesült kiemelkedő zenei tevékenységéért.

Mozdulatlan legendák

Alba Regia Táncegyüttes műsora
Helyszín: Vörösmarty Színház
Székesfehérvár, Fő u. 8.
Időpont: 2019. július 3. (szerda), 20.00 óra
Ciszterci Templom Székesfehérvár

Alba Regia Táncegyüttes

Az együttest 1949-ben alapították a néptáncot szerető elődök, azóta számtalan eredmény, kitüntetés tanúsítja kiváló munkájukat. Valamennyi magyar néptáncfesztiválon számos elismerést és díjat nyertek el egyéni-, kamara- és együttesi kategóriában a népzene és különböző koreográfiák bemutatásával. A magyarországi néptáncegyüttesek minősítő rendszerében a legmagasabb kategóriába tartoznak. 1994-ben elnyerték a hamburgi FVS Alapítvány "Európa-díj a Népművészetért" elismerést, melyet nemzetközi kuratórium ítél oda minden évben.
Mintegy 500 fiatal - óvodás kortól 60 éves korig - 12 csoportban biztosítja az együttes folyamatos utánpótlását.
Műsorukban szinte az egész magyar nyelvterület táncai, dalai bemutatásra kerülnek. Európa valamennyi országában, továbbá Észak-Afrikában, Kanadában, Kínában, Indiában is igen nagy sikert arattak műsorukkal. Színes népviseleteikkel és a színpadon bemutatott táncaikkal kivívták a nézők és a szakemberek őszinte elismerését szerte a világon.