Skip navigation

Ismertető

A képre kattintva megtekinthetők a megnyitón készült fotók

Virtuális bemutatónk az azonos című tablókiállításunkon alapul, melyet a 2021. évi Országos Könyvtári Napok keretében szerveztünk. Elkészített tartalmainkat most teljes egészében hozzáférhetővé tesszük. Az akkor helyszűke miatt lerövidített írások itt bővebben elolvashatók,  így az is pótolhatja a kiállítás megtekintését, aki nem tudott eljönni könyvtárunkba, ugyanakkor azok számára is tartogat új információkat, akik megtekintették tablótárlatunkat. A "kiállított anyagok" távolról bármikor megnézhetők, elolvashatók, de a weboldal rendszerbe foglalt tartalmával átfogó útmutatást nyújthat az elkészült digitalizált dokumentumaink közötti tájékozódásban és a célzottabb keresésben is.

A kiállítás plakátjaTablókiállításunkkal és virtuális tárlatunkkal egyaránt a Fejér megyei kötődésű, digitalizált anyagainkra kívánjuk felhívni immáron nemcsak az olvasóink, hanem  az internet világában gyakran megfordulók figyelmét is. 

Virtuális kiállításunkban távolról is megtekinthető tartalmakból kínálunk egy válogatást dokumentumtípus szerint csoportosítva, zárásként pedig néhány jelentősebb egyesület kiadványát emeltük ki. Illusztrációként elsősorban a kiadványok címoldala szolgál, de a dokumentumokból (elsősorban képeslapokból és plakátokból) összeállított videók és képgalériák is színesítik a honlapot. 

Az oldal használatáról

A bal oldali menüsorban dokumentumtípusok szerinti felsorolásban tekinthetők meg az írások. (A Menu gombra kattintva a menüsor eltüntethető, ismételt kattintást követően pedig újra láthatóvá válik.) A fejléc jobb oldali részén található Következő gombra kattintva tudunk tovább haladni az oldalak között, az Előző gomb pedig értelemszerűen a korábbi oldalra vezet vissza. A bal oldali menüsor végén látható Felhasznált irodalom pont alatt az ismertető írások készítése során használt források jegyzéke olvasható. Az időszaki kiadványok, könyvek, plakátok, képeslapok, és egyesületi kiadványok általános bemutatását egy-egy gomb követi, mely a katalógusra vezet át - ez az online elérhető művek listáját mutatja. Néhány galériában válogatásokat közlünk az adott dokmentumtípusból, de a katalógusban érdemes megtekinteni a teljes terjedelmükben elérhető munkákat. A fájlok nagy méretűek lehetnek, így megnyitásukhoz korlátlan adatforgalmú internetkapcsolat használatát javasoljuk!

Az egyes címek ismertetésénél a kis képekre kattintva nagy méretben nyílnak meg az illusztrációk. A megnyílt ablak bal felső sarkában levő X jellel adott esetben tovább lehet nagyítani a képet. Az ablak jobb alsó sarkában levő kis jellel (mely minden esetben megjelenik) pedig bezárható az ablak. A Képgalériákban a megnyitott kép oldalain levő kis nyilakkal vagy a billentyűzet nyilaival lehet lapozni a képek között.

A virtuális kiállítás tartalmaz néhány beágyazott videót, ezek itt az oldalon is elindíthatók az alapbeállításként látható méretben, de a videó jobb alsó sarkában megjelenő Teljes képernyő ikonra kattintva nagy méretben lejátszhatók.  (A videó esetében a Megtekinthető itt: Youtube feliratra kattintva a Helyismereti és digitalizálási csoport Youtube-csatornájára jutunk át, itt érdemes a többi videót is megtekinteni.)

Kellemes és tartalmas időtöltést kívánunk Önöknek!

web counter